Herrlaget

Coach Corner 2017/2018

Head Coach, Herrlaget
Andra året för mig som head coach för Norrorts herrlag i Basketettan.

Från förra säsongen har vi förlorat Mattias Herlitz (AIK) och Martin Werner (Eos), två viktiga spelare. Dock förstärks vi av 3 spelare som återvänder till Norrort: Jimmy Lundin, David Niklasson och Gustaf Tjernberg.

Jimmy spelade förra säsongen i Djurgården, David och Gustaf vänder tillbaka från 2 respektive 1 års spel på college i USA. Övriga spelare har blivit ett år äldre och klokare. De yngre spelarna har utvecklats fysiskt och klivit framåt basketmässigt.

Om man skall kika på de övriga lagen i serien, så måste man börja med att konstatera att årets upplaga av Basketettan påverkas av att de fyra bästa lagen från förra året – AIK, Djurgården, Alvik och LF Future – kommer att spela i den nya Superettan. För att fylla ut dessa platser i Basketettan har Akropol, Lidingö, Nacka, AIK ungdom och Sundsvall flyttats upp från division 2.

Vi vet att Nacka har ett bra lag, men utöver det måste serien starta för att man skall kunna bilda sig en bra uppfattning. Har Akropol fått tillbaka några av sina äldre duktiga spelare, från deras förra sejour i Basketettan och vilket lag kan den före detta Ligastaden Sundsvall få ihop? Hur kommer Fryshuset, Central, Östersund och Blackeberg se ut i år?

Norrorts målsättning är att vara ett topplag i serien, så får vi se exakt vilket plats vi mäktar med.

Vi ses i hallarna!

Anders Lemmeke
Head Coach Norrort Basket Herrar