Dam: Kämpaseger mot Lidingö

Norrorts damlag vann med 59-54 över Lidingö efter en tuff drabbning, där ledningen skiftade fram och tillbaka. En stark laginsats kryddad med några riktigt grymma individuella prestationer avgjorde till slut.

Lidingö har haft en tung inledning på säsong med enbart förluster. Det märktes inte när laget gästade Tibble CC. Lidingö, anförda av 21-åriga lagkaptenen Hanna Käll, spelade piggt med fina kombinationer och ledde med 5-0 när tre minuter av matchen hade spelats. Norrortscoachen Paschalis Leras kände frustrationen stiga och var på gång att ta en time out innan Rebecka Ekström klev fram och sänkte en trepoängare.

Matchen stod länge och vägde. Avgörandet kom i slutet av tredje perioden, genom två fina individuella prestationer. Först sänkte Lina Johansson en 3-poängare, för att en dryg minut senare rulla i en layup. Därefter serverade Rebecka Ekström dagens läckerhet: Precis innan periodklockan ljöd skickade hon iväg bollen från halva plan – och den gick i!

Dessa  två prestationer gjorde att ställningen vändes från underläge 31-35 till ledning 41-37.

Lidingö kämpade och var ikapp vid ett par tillfällen under sista perioden, men självförtroendet hos Norrortsspelarna var starkare.

Rebecka Ekström var kvällens lirare, med 24 poäng. Hon spelar lugnt, smart och är en skicklig playmaker. I Lidingö gjorde Hanna Käll 21 poäng.

Nästa match spelas hemma mot Fryshuset i Fribergahallen den 11 november kl 15.00.

Resultat: 59-54 (14-15, 15-11, 12-11, 18-17)