Herr: Onödigt jämnt i Solna

Söndagseftermiddag och möte med AIK:s utvecklingslag i basketettan.

För dagen matchar vi 12 spelare. Starten är helt okej och vår ledningen pendlar mellan 6 och 12 poäng, under första halvlek. Ett tag ser det ut som om vi skall dra ifrån i protokollet, men så tappar vi spelet och bjuder in AIK i matchen. Vi sätter inte press på bollhållaren, vi spelar inte med tillräcklig hjälpsida, vi släpper inte bollen framåt och – framför allt – vi foular och foular och foular. Vi har talat mycket om att välja sina foul, det gör vi inte – väljer våra foul alltså. Totalt har vi 33 foul i matchen och 3 spelare får 5 foul: Gustaf Tjernberg, Kasper Adolfsson och Martin Hallström.

På grund av allt foulande håller vi AIK kvar i matchen. De får knalla fram till straffkastlinjen och kasta i enkla straffkast. Totalt gjorde de 17 poäng i första periden, 7 av dem på straffkast. Totalt skjuter AIK 43 straffkast och gör 31 poäng på linjen, och då har de 2 övertramp?

I halvtid talar vi om att sätta press på bollhållaren, springa och passa bollen, att inte foula, att spela hjälpsida, att ha tålamod i anfallsspelet.

Vi lyckas med att sätta press på bollhållaren, springa och passa. Men vi fortsätter att foula och har svårt med tålamodet i det uppsatta anfallsspelet.

Med dryga 5 minuter kvar att spela leder vi endast med 4 poäng (90-94) och med 4 minuter kvar använder vi vår sista timeout. Nu måste vi få kontroll på spelet, både framåt och bakåt. Efter timeouten, tar vi – på ett bättre sätt – ta i spelet. Siffrorna rinner iväg och vi vinner med 95-108.

Alla våra 12 killar spelade och alla gjorde poäng. Kul!

Nästa match spelar vi borta mot Nacka i Fisksätra sporthall söndagen den 15 oktober kl. 16:00.