Herr: Seger mot BG Luleå i premiären

Det blev vinst mot BG Luleå i säsongens första match – som spelades i Fribergahallen under lördagen.

Slutresultatet skrevs till 74-62 och bäste poängplockare i Norrort blev David Niklasson med 17 poäng. Jimmy Lundin tog 5 returer och gjorde 5 assist.

Både David och Jimmy har återvänt till Norrort efter några års spel på annat håll. Niklas har spelat på college i USA och Jimmy spelade förra säsongen i storsatsande Djurgården. I året lag hittar vi ytterligare en återvändare från spel och studier i USA, och det är Gustav Tjernberg. Gustav stod för 8 poäng, 5 returer och 2 assist.

Nytt för i år var att vi bytte runt laget enligt ett bytesschema, dvs bytena var bestämda redan innan matchen och sköttes av spelarna själva. Detta resulterade i att ingen spelade mindre än 10 minuter, och att 10 av 11 spelare återfinns i poängprotokollet. Anledningen till varför vi har valt att införa ett bytesschema, är att vi år har ett väldigt jämnt lag och att vi vill utnyttja denna potential genom att spela ett tufft och fysiskt spel med försvar över hela planen, där vi hela tiden pushar bollen. Dessutom har vi många unga spelare och i truppen hittar vi inte mindre än fem U19-spelare och man utvecklas inte genom att sitta på bänken.

När det gäller säsongens målsättning, bör vi kunna knipa en av de 3 första platserna. Starkast i serien ser Fryshuset och Nacka ut att vara. Båda lagen har som målsättning att gå upp i Superettan och båda lagen har förstärkt med ligaspelare. Kan vi vara med och tävla mot dessa lag, har vi gjort en bra prestation.

De två kommande matcherna spelas borta. Den första matchen är på söndag den 1 oktober borta mot AIK:s utvecklingslag kl. 15:00 i Vasalundshallen. Därefter spelare vi söndagen den 15 oktober mot
Nacka kl. 16:00 i Fisksätra sporthall.

Nästa hemmamatch spelar vi mot Sundsvall söndagen den 22 oktober kl. 13:00 i Fribergahallen.

/Anders Lemmeke
Coach


Matchbilder från matchreferatet i Norrortssporten.se
Foto: Timo Peter Grönlund.