Herr: Höga berg

Efter de höga berg och djupa dalarna som vi presterade i matchen mot Lidingö basket, där vi låg under i halvtid med 36-49, och där vårt spel lämnade en del övrigt att önska. Så var det en helt ny matchbild i tredje- och fjärde perioden, som vi vann med 30-14, respektive 31-15. Totalt vann vi matchen med 97-78.

Igår söndag, var det ny match, denna gång mot Akropol. Akropols namn är som de flesta känner till, sprunget ur Greklands Akropoler. Det vill säga de befästa gamla städerna som grekerna byggde på höga platser (akros = högt belägen, och polis = stad) och dit befolkningen kunde bege sig om de blev angripna av fiender.

Akropolerna var först och främst försvarsfästningar, något som Akropols herrlag inte tagit fasta på i matchens första period, där vi tilläts göra 24 poäng. I andra perioden var det dock en helt annan kvalité på Akropols försvar. Perioden slutade 16-18 i deras favör, och halvtidssiffrorna lös 40-31 från resultattavlan i Fribergahallen.

Under andra halvlek packade vi ihop försvaret ordentligt, så matchen slutade 85-61, och vi bärgade säsongens 5 seger. Därmed gick vi upp på en andra plats i tabellen. Fryshuset leder serien, med lika många segrar som vi.

Alla 12 grabbarna spelade 10 minuter eller mer, förutom Martin Hallström, som hade känning av den smäll han fick i matchen mot Lidingö. Mest spelade comebackande Niklas Wåhlen med 24 minuter. Niklas gjorde dessutom 11 poäng, i en helgjuten insats. Flest poäng gjorde Kasper Adolfsson, 16 stycken. Tätt följd av unge Jonathan ”Jonte” Johansson, som gjorde 15 poäng.

För övrigt gjorde samtliga – utom skadade Martin – poäng. Marcus Friman tog 11 returer och Arvid Gotthard hade 4 assist.

Nästa match spelas borta på söndag den 19 november kl. 17:00 i Uppsala.

Nästa hemmamatch är toppmötet mot Fryshuset den 3 december kl. 16:00 i Fribergahallen.