Information från Norrortsrådet 2017-09-21 om ny head coach för damlaget

Angelica Gabrielsson
Head coach för Norrorts damer i basketettan säsongen 2017/2018

Sedan det blev känt att Kevin Taylor-Lundgren (Damsektionsansvarig och headcoach 2016/17) skulle gå vidare till nya tränaruppdrag har flera personer inom Norrort sökt efter en ny helhetslösning för Damsektionen. Våra ambitioner har varit höga men antalet kvalificerade coacher, med Sverige som bas, är väldigt få och våra ekonomiska ramar har inte gett oss utrymme att förhandla med coacher från andra länder.

Trots detta har vi ju lyckats knyta till oss en coach från Italien, med Sverige som bas just nu, Mattia Guarenghi. Damsektionen, som består av ca 40 spelare och tre olika lag, kräver dock ytterligare resurser för att vi skapa den kvalitet vi vill kunna ge våra aktiva.

Därför är vi nu jätteglada att Täby Basket kunnat frigöra tid för sin Sportchef, Angelica Gabrielsson, så hon skall kunna ta rollen som övergripande ansvarig för Norrorts Dam- och damjunior-sektion och vårt lag i Basketettan Dam. Dessutom kommer vi att få ytterligare förstärkning genom att Djursholm Indians frigjort tid för Jovana Ciric så att hon kan öka sitt engagemang i Norrort. Träningen kommer fortsatt att bedrivas i två träningsgrupper och Angelica kommer att tillsammans med Mattia och Jovana skapa ett gemensamt träningsupplägg och gemensam spelidé fö lagen i Damsektionen. Detaljerna för hur detta ska genomföras kommer coachteamet att utarbeta.

Vi i Norrortsrådet är mycket glada och stolta att äntligen fått ett så starkt tränarteam på plats. Teamet kommer att vara på plats redan vid träningen i kväll.

Om du har ytterligare frågor, kontakta gärna Per Bielke, Norrortsrådet, per.bielke@gmail.com, 072-216 5169.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *