Herr: Regnblandad förtjusning

Bortaresa mot Sundsvall och gemensam bilkörning från STHLM startade under lördagen. Ju längre upp vi kommer i landet, ju mera snö. Dock var vägarna torra och rena. Målet var att köra i dagsljus och att sedan övernatta på Baltic hotell, för matchspel på söndagen.

Uppresan gick galant, likaså övernattningen.

Söndagsmorgonen gick i Alice Babs tecken dvs ”Regntunga skyar” (även om textförfattaren föredrar Anne Lie Rydes version https://www.youtube.com/watch?v=pXEvhn54yiY), men nu var det snötunga skyar som gällde. Snön vräkte ner. Ett besök i Balderhallen - där Täbys HU15 spelade, och vann sin RM grupp – innan vår egen match, förvarnade om det rådande trafikläget som rådde, och som skulle råda under återresan till STHLM.

Efter att ha halkat fram och åter Balderhallen, var det dags för Basketettanmatchen mot Sundsvall. Sundsvall som precis har bytt coach, och coachas nu av duktiga Adam Alexander. 

Själva matchresultatet är inte mycket att orda om. Vi tar ledningen med 3-4 och därefter utökar vi konstant ledningen. Försvarsspelet fungerar bra och Sundsvall tillåts endast göra 20 poäng under första halvlek. Själv har vi inte skyttet inställt, men lyckas ändå producera 49 poäng under matchens första halva. Att till exempel skjuta 1 av 8 treor i första perioden, är inget att skryta med.

I andra halvlek är skyttet lite bättre, men då slappnar vi istället av i försvaret. Dock fortsätter siffrorna att rinna på i vår favör, och matchen slutar 49-102.

Noterbara prestationer i Norrort var Gustaf Tjernbergs double double, där han gör 22 poäng och tar 13 returer. Det var nära med dubbelsiffrigt även i assistkolumnen, där Gustaf gjorde 8 assist. David Niklasson gjorde även han 22 poäng och Kasper Adolfson hade en bra match, där han dunkade och passade fram till fria medspelare.

Noterbart är även tabell 10:an Uppsalas något oväntade seger mot tabell 2:an Blackeberg (83-75), som spär på spänningen i toppstriden.

Nästa helg är det SM-helg för HU19, då vi åter styr kosan mot Sundsvall och gruppspelsmatcher mot Huddinge, Spånga och Sundsvall.

Nästa Basketettanmatch är hemma mot Nacka söndagen den 11 februari kl. 17:00 i Tibble CC.

/Anders Lemmeke
Coach