Herr: Söndagsmatch i Uppsala studenternas arena

Uppsala studenternas idrottsförening grundades redan 1909, och idag har de egen arena, med tennisplaner, gym och så vidare. Vi spelade i den fina baskethallen. Hallen är något så unikt, som en hall för basket. En hall endast för basket. Därför finns det till exempel inga andra linjer målade på basketgolvet, så som annars är fallet i de så kallade multihallarna.

Föga överraskande stod Uppsala basket för motståndet i denna match. Uppsala har flera riktigt duktiga spelare med Alan Zekovic och Linus Brandin i spetsen. Dessa båda spelare tränar och spelar med Uppsalas ligalag.

Vi hade problem med Uppsalas höga pick och rullspel, samt med Alan Zekovic starka 1-1 spel.

Som så många gånger tidigare, startade vi matchen väldigt okoncentrerat. Efter 2 minuter har vi 3 lagfoul. Men värre är, under de 6 första minuterna tar vi 15 avslut, men lyckas bara sätta 4 av dessa försök. Därmed ligger vi under med 9-8.

Något som är förunderligt i dessa dagar, är de lugna balladerna som svävar ur alla högtalarsystem under uppvärmningarna i landets hallar. Inte en enda upptempolåt så långt örat når. Dessa flummiga låtar passar bättre på ett yogapass, än som uppvärmningsmusik i basket. Kroppen anpassar sig till rytmen i låten. Testa själv att sätta på en låt med tung bas. Försök sedan att inte springa i takt till musiken.

När väl den suggestiva musiken hade lämnat våra kroppar, spelade vi upp oss och tog ett bra grepp om matchen. Någon minut innan halvtidsvilan leder vi med 29-37. Men på något mirakulöst sätt lyckas vi släppa upp motståndarna till 37 lika.

I halvtid bestämmer vi att starta tredje perioden med ett zonförsvar. Förhoppningen är att Uppsala ska tvingas till en timeout, och när de tar timeout ska vi byta till ett aggressivt man mot man försvar.

Det tar fram till fjärde minuten innan Uppsala begär time-out, ställningen är 46-49 i vår favör. Vi byter till vårt aggressiva man mot man försvar, och på 3 minuter går vi fram till ledning med 46-58. Matchen är över. Resterande tid blir en fraktsträcka fram till slutsignalen och vinst med 64-88.

David Niklasson spelar mest och gör 24 poäng, Marcus Friman tar 13 returer, alla 11 spelare gör poäng.

Genom vinsten gick vi upp till en andraplats i tabellen. Fryshuset leder tabellen med en match mer spelad. Just Fryshuset står för motståndet i nästa match, som spelas söndagen den 3 december kl. 16:00 i Fribergahallen.