Täby/Djursholm Norrort fyller 4 år!

Täby/Djursholm Norrort fyller fyra år!

Våren 2013 lades grunden för samarbetet mellan Täby Basket och Djursholm Indians och den basketverksamhet som idag bedrivs inom Täby/Djursholm Norrort. Huvudsyftet för samarbetet mellan de två föreningarna har hela tiden varit att stärka och utveckla basketen i Norrort genom att erbjuda en högkvalitativ verksamhet som gör att så många som möjligt väljer att fortsätta att spela basket så länge som möjligt.

Bakgrunden till diskussionen om samarbete för fyra år sedan var de generella utmaningar som existerar inom idrotten: att hålla kvar ungdomar så att de fortsätter att idrotta så långt upp i åldrarna som möjligt. Inom både Täby och Danderyds kommun är idrottsföreningarna mycket duktiga på att attrahera och aktivera de yngsta åldersgrupperna men när man tittar på gymnasieungdomar är situationen en helt annan. Det var uppenbart för både Täby Basket och Djursholm Indians att det krävdes något nytt för att locka dessa ungdomar till fortsatt idrottande.

Basketverksamheten inom Täby/Djursholm Norrort vänder sig till ungdomar från gymnasieåldern och uppåt och ska göra det möjligt att spela basket med kompisarna i hemkommunerna oavsett ambitionsnivå. Verksamheten riktar sig både till dem som vill spela för att det är roligt och för dem som vill satsa mot att spela på elitnivå.

Nästan fyra år har passerat sedan starten och det råder idag ingen tvekan om att Norrorts-samarbetet varit framgångsrikt på flera plan, både sportsligt, socialt och när det gäller antalet aktiva ungdomar. Verksamheten växer både på bredden och i toppen vilket även hjälper oss att rekrytera kvalificerade ledare. Vi arbetar hårt med vår värdegrund och vill att vår verksamhet ska vara tillgänglig för alla.
Norrort har för närvarande mer än dubbelt så många aktiva spelare på dam- och herrsidan för 18-19-åringar jämfört med för fyra år sedan. Samtidigt som Norrort kan visa upp denna styrka på bredden, eller rättare sagt tack vare, fortsätter vi även att vara en av de största leverantörerna i landet av spelare till de svenska basketungdomslandslagen år efter år.

Tack vare Norrort kan vi även konstatera att satsningen på ett basketgymnasium (NIU) på Tibble gymnasium, som inleddes för tre år sedan, nu burit frukt och idag erbjuder en attraktiv och framgångsrik basketutbildning. Vi är även otroligt stolta och glada när vi ser våra spelares framfart och fortsatta utveckling i ligaklubbar runt om i landet och t ex på college utomlands. På seniornivå är Täby/Djursholm Norrort för närvarande representerat på div 1 nivå. Och självklart har vi ambitioner att spela i Superettan, den näst högsta basketserien på nationell nivå, på både dam- och herrsidan även kommande säsonger.

Ingenting kommer dock av sig självt och på samma sätt som för andra föreningar bygger även verksamheten inom Täby/Djursholm Norrort på ideella krafter och stöd från sponsorer. Om du är intresserad av att engagera dig personligen eller stödja vår verksamhet på något annat sätt är du varmt välkommen att höra av dig!

Baskethälsningar,

Erik Söderberg, Ordförande Täby Basket
Erik.soderberg@tabybasket.se

Rolf Lundgren, Ordförande Djursholm Indians
Rolf.lundgren@djursholmindians.com

Johan Tjernberg, Ordförande Norrortsrådet
Johan.tjernberg@norrort.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *