U17: Norrort direkt vidare till omgång 3 i USM

Vi spelade USM omgång 1 hemma i Friberga.

15 spelare från HU17-gruppen deltog i omgången, där fem spelare stod över varje match och tio spelare genomförde varje match.
Vi hade dock två ombytta spelare av de fem som vilade ifall någon blev skadad, utfoulad eller om vårt spel inte fungerade.

För första gången under säsongen spelade vi inte med rullande ”femmor”, då vi i seriespelet spelar runt med fem spelare i 3 minuter och byter sedan in fem nya under hel matchen oavsett ställningen. Vi bytte nu spelare en och en, men försökte ändå fördela speltiden någorlunda jämnt.

Vi hade tre tuffa matcher där vi i matchen mot Hammarby började mycket trevande både i anfall och försvar, men lyckades sedan vända den till vår fördel, mycket tack vare att Tom Sanne kom in och bidrog med sin höga energi.

Matchen mot Nässjö var av samma karaktär, trevande inledning och stillastående spelare gjorde att vi aldrig riktigt kom in i matchen. Vi vände dock ett underläge med nästa 20 poäng i Q3 och Q4 till en vinst med 4 poäng. Mycket tack vare den energi som Linus Folcke bidrog med när han kom in i Q3.

I sista matchen som spelades mot Spånga så fungerade nästan allt perfekt både offensivt och defensivt. Spånga hamnade ofta i tidsnöd där 24-sekunders klockan ljöd innan de fått till ett avslut, eller så fick de skjuta med tidsnöd.

Anfallsmässigt spelade vi igenom så som vi vill spela, och skapade många lägen för varandra både med drives och extra pass, samt extra pass på extra passet.

Sammanlagt så är jag nöjd med hur vi spelar, visst finns det saker att fila på men det kommer att ske under säsongen.

Och jag vill speciellt poängtera följande:
Det finns massor av duktiga coacher i Sverige.
Det finns även massor av duktiga spelare i Sverige.
Men att få en grupp bestående av många duktiga spelare, det är få förunnat.
Norrort HU17 är en sådan grupp!

/Coach Hans Sanne

Resultat och tabeller hittar du här: 
http://www.basket.se/Resultat/Serieoversikt?id=18514&league_id=28851

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *