Herr: Alla goda ting är tre

Vi människor tycker om att dela upp saker och ting i tretal och historien är full av dessa ”trenigheter”. Jesusbarnet fick tre gåvor av tre vise män, och efter sin död uppstod han på den tredje dagen.Det är inte bara de nordiska gudarna Urd, Skuld och Verdandi som kommer i triad, även de egyptiska Osiris, Isis och Horus – samma med de tre grekiska ödesgudinnorna.

Vi använder gärna tretal; klara, färdiga, gå eller kropp, själ och ande. Redan Pythagoras – ni vet han med triangeln – kallade talet tre för fullkomligt, det var 500 år f Kr.

Nå i alla fall. 
Även Norrorts herrar gillar siffran tre, speciellt när det gäller att vara obesegrade, med tre segrar på raken – för det var just vad det blev i och med segern mot BBK Sundsvall i söndags. Siffrorna skrevs till 90-59 och alla 12 killarna var med och spelade, i varje fall 10 minuter. Utav de 12 gjorde 11 av grabbarna poäng, bäst poängplockare blev Marcus Friman, 27 poäng. Han gjorde en riktigt bra match och blev även bäste returtagare med 10 returer.

Vi försöker att spela i ett så högt tempo som möjligt. Det visade sig inte minst i att vi hade 99 avslut i matchen. Lägg därtill totalt 62 returer, så förstår man att det blev många avslut, och även om vi – till och från – hade lite svårt att lägga i bollen, så är 90 poäng framåt och under 60 insläppta poäng bakåt, godkänt.

För dig som undrar hur det gick i matchen mot Nacka, så ställdes den matchen in pga läckage från taket. Nytt speldatum är inte fastställt. Istället spelar vi nästa match redan på torsdagen den 26 oktober i Vällingbyhallen kl. 20:15. Jo, du läste rätt – 20:15. Det är vi och fotbollens champions league som startar på dessa vardagsklockslag. 

Nästa hemmamatch spelas hemma mot Lidingö tisdagen den 7 november kl. 19:00 i Tibble CC.

/Coach Anders Lemmeke

Bilden: 2017-09-23 Herr BG Luleå – Foto Timo Grönlund