Herr: Klockan klämtar

 

Match i Vällingby. Välling som kommer av ordet Vallingar, eller dem som bodde på vallen. Själva ordet by, härstammar ju från vikingatiden och betydde då gård. Kanske hade man på gården en så kallad vällingklocka som kallade folket till måltid och talade om när arbetsdagen började och slutade. Ernest Hemingway skrev boken ”Klockan klämtar för dig”. Bokens titel kommer ur en dikt av John Donne ”…sänd för den skull aldrig bud och fråga för vem klockan klämtar, den klämtar för dig”. 

Nu klämtade klockan för oss i Norrorts herrlag, men den ringde även till match i Vällingbyhallen. Under uppvärmningen informerade domarna om att, hade inte samtliga spelare samma färg på strumporna, skulle strumpregeln rapporteras till förbundet. Det blev till att byta strumpor.

Vi startar matchen sisådär, mycket på grund av svårigheten att genomföra taktiken. Vid underläget 42-30 i halvtid, bestämmer vi oss för att skippa taktiken och istället ”bara” spela vårt spel. Målet var att ta in minst 5 poäng, till den 4:e perioden.

Tredje perioden slutar 23-28 i vår favör, totalt 65-58, målet nått så långt. Nu är målet att försöka kämpa oss ikapp även de sista 7 poängen, och helst mer ändå.

Med 4 minuter kvar av ordinarie matchtid sätter David Niklasson ett straffkast fram till 72-72, vi är ikapp. Han sätter även det andra straffkastet, och vi leder äntligen matchen 72-73. Så byter lagen poäng fram tills det är 8 sekunder kvar att spela, då Blackerbergs Oliver Silveria Överbro sätter en 3:a fram till Blackebergsledning, 81-78. Vi tar timeout och lyckas sätta upp ett spel, där David skjuter i en trea – förlängning.

Totalt blir det 2 förlängningar, den första slutar 16 lika. Vi väljer att foula en spelare i Blackeberg när det är 20 sekunder kvar, av förlängningen, och ställningen är lika. Detta för att vi skall få sista skottet. Blacke sätter straffkasten och Kasper Adolfsson sätter en 2:a fram till 97 lika. När Blackeberg passar in bollen efter Kaspers poäng, lyckas Kasper, sno åt sig bollen. Han får iväg ett chansskott någon meter utanför 3 poängslinjen. Dock missar skottet. Istället blir det en andra förlängning, som Blackeberg vinner. Matchen slutar 115-109 till deras fördel.

Nu har vi en etta i förlustkolumnen, exakt samma som ytterligare fyra lag; Blackeberg, Fryshuset och Nacka.

Det blir en fortsatt spännande säsong. Nästa match spelas tisdagen den 7 november kl. 19:00 i Tibble CC mot Lidingö.

Välkommen!

/Coach Anders Lemmeke

Foto: 2017-09-23 Herr BG Luleå (Timo Grönlund)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *