HU17, DU19: Kvartsfinal och en andraplats i Scania Cup

Under påskhelgen gick Scania Cup av stapeln med deltagande från Norrort HU17 och DU19, och så här gick det.

HU17 vann sin femlagsgrupp med 3-1 i matcher med vinster mot norska laget Sandvika BBK, Malbas och SISU från Danmark mycket tack vare ett övertygande försvar med ett snitt på 45 insläppta poäng. Den enda förlusten i gruppen kom mot det danska laget Virum Vipers (63-57) som till slut tog en bronspeng i turneringen.

I semifinalen ställdes Norrort mot det kommande semifinalmotståndet i USM Final Four, AIK Basket. Inför ett fullsatt Rosenborg lyckades laget hålla AIK ifrån sig och gå till final med siffrorna 55-51.

I finalen blev det isländska laget Stjarnan numret för stora (38-79) men laget tog en mycket fin andraplats i Scania Cup 2018.

Grattis till silvret!

DU19 ställde upp med ett mixat lag av U17-U19 spelare och lyckades komma tvåa i sin grupp efter vinster mot Hop BBK från Norge (64-58) och Virum Vipers från Danmark (40-55). IK Eos från Lund blev den tuffaste nöten att knäcka i gruppen (83-43) och de vann sedan också hela turneringen – stort grattis till coach Kevin Taylor Lundgren och spelare Emelie Ånäs, f.d. Norrort!

För DU19:s del blev det sedan en tuff förlust i kvartsfinalen mot norska laget Sandvika (43-65) vilket ledde till placeringgsmatcher 5-7 i nya möten mot Virum Vipers (vinst 52-42) och Hop BBK (förlust 71-44).

Norrort DU19 slutade därmed på en sjundeplats i turneringen.